Behavera Well-being Index: moderní průzkum spokojenosti a praktická doporučení v jednom

Co kdyby existoval nástroj, který by za vás udělal průzkum, analýzu dat a doporučil vám, jak zlepšit well-being u vás ve firmě? Zapomeňte na nudné dotazníky a hodiny strávené vyhodnocováním výstupů. Díky Well-being Indexu se můžete soustředit na péči o své lidi a jejich spokojenost v práci.
Lenka Šilhánová
20. prosince 2022
-
2 minuty

Chatbot místo nudného dotazníku

Dotazníky jsou pro začátek super, protože je to dostupné řešení zdarma. Většina firem, která už začala řešit well-being, sáhla po vlastní dotaznících jako prvním řešení. Avšak tvorba dotazníků má plno skrytých nákladů.

Sestavit kvalitní dotazník s dobrými otázkami je docela majstrštyk. Vytvoření zabere i hodiny času, ke kterým musíte připočítat rozeslání dotazníku zaměstnancům, následné připomínky, a nakonec krkolomnou analýzu výstupů v tabulkách. Ani nemrknete a propálili jste desítky člověkohodin jen na jednom dotazníku.

Další bolístkou dotazníků je... že jsou nudné. Odpovídání na otázky je pasivní činnost, která se velmi rychle zprotiví. Firmy často řeší, že se už po pár zaslaných dotaznících rapidně klesá míra vyplnění.. Vynaložené úsilí pak není návratná investice.

Řešení? Chatbot, se kterým zaměstnanec vede aktivní konverzaci podobnou diskusi na Slacku nebo jiném messengeru. Je to moderní způsob, jak průzkumy polidštit a udělat je zábavnější.

‍Rychlá konverzace s naším chatbotem ECHO dá respondentovi možnost ohodnotit svoji momentální motivaci a spokojenost. Komplet online, dostupné i v mobilu. Bez nutnosti stahovat aplikaci nebo se s ní učit pracovat. Jednodušší už to být nemůže.

Chatbot Echo

Personalizovaný přehled s doporučeními podloženými vědou

Well-being Index je jako mít data-analytika a behaviorálního psychologa v počítači, který vyhodnocuje výsledky v reálném čase. Chatbot Echo respondentům pokládá otázky sestavené našim vědeckým týmem a na pozadí mapuje 12 nejvýznamnějších faktorů, které stojí za rizikem vyhoření, ztrátou engagementu, snížené produktivity a nebo rizikem odchodu.

Team leadeři a HR profesionálové pak mají přístup do přehledu, kde jsou sesbíraná data analyzovaná a doplněná o praktická doporučení opřená o behaviorální vědu. To vše v reálném čase, bez nutnosti platit extra za drahé konzultace nebo se účastnit zdlouhavých školení.

Team leadeři a HR profesionálové pak mají přístup do přehledu, kde jsou sesbíraná data analyzovaná a doplněná o praktická doporučení opřená o behaviorální vědu. To vše v reálném čase, bez nutnosti platit extra za drahé konzultace nebo se účastnit zdlouhavých školení.

Přehled rizikových faktorů.
Praktická doporučení od behaviorálních psychologů.

Chci vyzkoušet Well-being Index! Co musím udělat, abych získal přístup?

Manažeři, team leadeři a HR profesionálové se mohou zaregistrovat tady, a pak už zbývá jen pár kroků:

  1. Dejte svým lidem vědět, že byste rádi začali sledovat úroveň well-beingu ve firmě, abyste zjistili, co je trápí a mohli jste jim vytvořit lepší prostředí. Zaměřte se na vytvoření pocitu bezpečí. Když zaměstnanci vědí, že výsledky nebudou použité proti nim, ale pro zlepšení jejich spokojenosti, postaví se k výzkumu pozitivněji. Doporučujeme udělat účast dobrovolnou, well-being je pro některé lidi citlivé téma a neměli by se účastnit pod nátlakem.

  2. Až posbíráte výsledky, sdílejte je se všemi spolu s plány na zlepšení. Transparentnost a otevřenost pomáhají budovat důvěru. Otevřete prostor otázkám a návrhům. Zapojte dobrovolníky do procesu změn. Sdílejte pak i proces změn, úspěchy i neúspěchy. Snaha se cení více než perfektní výsledky.

  3. Nezapomeňte průzkum opakovat. Doporučujeme nechat zaměstnance si popovídat s naším chatbotem Echo nejméně jednou za čtvrt roku. V přehledu pak budete moct sledovat, jak se vaše well-being skóre vyvíjí v čase a jak tedy fungují zavedené změny.

Máte nějaké otázky na Behavera Well-being Index? Napište nám na hello(at)behavera.com a rádi vám vše vysvětlíme.

Jsou vaši lidé opravdu angažovaní?

Behavera Well-being Index vám pomůže odhalit, co brání vašemu týmu v angažovanosti a produktivitě.
Behaveru používá už 20+ people-first firem